Абсурдно заседание на Правната комисия не реши нищо

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Правната комисия поиска незабавно изслушване на Иван Гешев. Заседанието обаче се оказа нелегитимно. И всички отново се скараха, предаде NOVA.

„Наистина ли мислите, че в почивките могат да се насрочват заседания, за да се гледат законопроекти, за които ни трябват няколко часа“, започна първи с критиките депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Въпреки тези критики бе поискано незабавно да бъдат поканени главният прокурор и правосъдния министър.

„Изслушвахме главния прокурор и министъра достатъчно. Нека да приемаме законопроектите”, призова Атанас Славов от „Демократична България”. Срещу заседанието се обявиха и от ГЕРБ.

„Това заседание е нелегитимно, не е нито мястото, нито времето да го проведем. Вие го свикахте, както се вика Спешна помощ – за 5 минути. Не е редно да гледаме толкова важни законопроекти за 15 минути“, посочи Анна Александрова от ГЕРБ-СДС.

Да успокои страстите се включи и председателят на парламента Ива Митева. Но и тя призова заседанието да се разпусне.

„Казахме, че няма да правим такова законодателство. Трябва да се върнем в пленарната зала и утре /б.р. днес/ да се свика комисия”, предложи тя. Спорът продължи с искане за извинение.

„Господин Хамид трябва незабавно да се извини, че нарече председателя престъпник”, поиска Радостин Василев.

Хамид Хамид обаче не получи думата. Точка на спора сложи председателят на правна комисия, която без гласуване направо закри заседанието. Срещу което скочи Мая Манолова. Така до разглеждане и окончателно гласуване на промени в съдебната система не се стигна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов увеличил спестяванията си, Кирил Петков купил кола за 60 хиляди

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е увеличил с малко спестяванията си в сравнение с 2019 г., а други представители на предишния кабинет са увеличили влоговете си или са си купили нови автомобили, пише Дневник. Впечатление прави и имущественото състояние на част от министрите в служебния кабинет – […]