Австралия и Тайван насърчават двустранния обмен

NetNews

Връзките между Тайван и Австралия стават все по-силни на фона на тясното сътрудничество в редица области, което облагодетелства и двете страни – това заяви вицепрезидентът Лай Чинг-те.

Селското стопанство, биотехнологиите, енергетиката и информационните и комуникационни технологии са само някои от потенциално натоварените области, в които Тайван и Австралия отбелязват солиден напредък, каза още той, като подчерта, че високо цени и подкрепата, която Тайван получава от Австралия по повод участието му в международни организации.

Вицепрезидентът подчерта, че в своите отношения двете страни се концентрират върху начините за разширяване на двустранния икономически, културен и търговски обмен. В своето изявление той не пропусна възможността да похвали Австралия за споделянето и отстояването на ценности, сред които свобода, демокрация и правата на човека, като изрази твърда позиция, че ще Тайван ще продължава да работи с Австралия за насърчаване на мира, просперитета и стабилността в региона и няма да отстъпи пред заплахите на авторитаризма.

Австралия е една от 18-те държави, към които е насочена тайванската инициатива „New Southbound Policy“, която има за цел да задълбочи селскостопанските, културните, образователните, туристическите, търговските и бизнес връзките с 10-те държави-членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, шест държави от Южна Азия и Австралия и Нова Зеландия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доказаха един универсален начин, който гарантира върховен секс

Всяка интимна двойка си има свои лични предпочитания и подходи, с които да се забавлява в леглото. Ново проучване обаче доказва, че съществува един универсален начин, който гарантира неистово сексуално удоволствие. И това са… думите. Учени от здравния департамент в Университета Чапман решили да разберат какво е разковничето за добрия […]