Австрийско заведение отказва да приема ваксинирани клиенти

NetNews

Кафене в австрийската федерална провинция Залцбург отказва да обслужва хора, които са били ваксинирани срещу коrонавируса, съобщи местната радиостанция ORF Salzburg. Отбелязва се, че такъв "своеобразен път" е избран от оператора на магазин за здравословни храни, който разполага с малко кафене.

В заведението, което се намира в Щробъл ам Волфгангзее, кафе и сладкиши се сервират само на неваксинирани клиенти. Кметът на населеното място Йозеф Вайкингер призна, че подобно решение не противоречи на законите, но призова хората да се въздържат от посещение в това кафене.

"Можем само да се посмеем на това, да направим съответните изводи и да поканим посетителите да не ходят там. Защото това не съответства на нашата линия", каза Вайкингер, цитиран от агенция "Фокус".

Операторът на кафенето отказа да даде интервю за радиостанцията.

Силвия Траунвизер, професор по правна философия в Залцбургския университет, отбеляза, че "пандемията от Ковид-19, с всичките ѝ последици, разделя обществото“.

Това не е първият такъв случай. Миналата седмица стана известно, че собственикът на таксиметрова компания в американския щат Мисури изрази възражение срещу ваксинацията срещу коронавирус, като заяви, че няма да вози маскирани клиенти или такива, които са били ваксинирани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ръководството на НДК подаде оставка

Съветът на директорите на Националния дворец на културата е взел решение да депозира своите молби за освобождаване до министъра на културата, стана ясно от изпратено до медиите писмо. "Време за нови хоризонти, време за промяна. След почти четири години и половина Съветът на директорите на НДК взе решение да депозира […]