АвтоВАЗ отново спира производството на автомобили

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Заводът на АвтоВАЗ в Толиати отново ще спре производството на някои модели. Както съобщава Atypical AvtoVAZ във ВКонтакте, в периода от 13 до 15 септември ще бъдат затворени две монтажни линии: SKP (Lada Niva Legend) и SKP Kalina (Lada Granta), като втората, след принудително спиране, беше пусната вчера на септември 9.

Според плана, докато конвейерите бездействат, ще бъде пуснато производството на автомобили на платформата B0, от което ще бъдат произвеждани Lada Largus, XRay, Renault Logan и Sandero. Тази линия ще бъде пусната на 13 септември. Служителите на линиите SKP и SKP Kalina ще бъдат компенсирани в размер на две трети от обичайната заплата

Същата схема беше приложена и при предишните спирания на конвейера, които напоследък станаха доста чести поради недостиг на електронни компоненти от Bosch Samara, необходими за производството на руските автомобили. Според прогнозите на АвтоВАЗ проблемът ще продължи поне до средата на следващата година.

Спирането на производството вече удари болезнено продажбите на бюджетната Lada Granta. От средата на август дилърите на Lada започнаха да съобщават за недостиг на автомобили. В резултат на това Granta изгуби три позиции наведнъж в списъка на най-продаваните автомобили в Русия, заемайки четвъртото място през август.

Въпреки спирането на производството, АвтоВАЗ обяви началото на продажбите на обновената Lada Niva в офроуд версията ѝ Bronto, която е с метални брони и удължители на колесните арки. Цената на SUV-то започва от 917 900 рубли (€10 600). Освен това през септември рестайлинг варианта Vesta FL трябва да бъде на конвейера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

На големия екран в Ямбол от 10 до 16 септември

РЕНКЛИ: ОТКРИВАТЕЛЯТ НА НОВИ СВЕТОВЕ Потопете се в невероятните приключения на Ренкли и неговите сладки приятелчета Пинки, Стрипи и Жълтурчо!Рибката Ренкли живее в аквариум със семейството, приятелите си и други морски обитатели. Но светът на аквариума е много скучен за него и той иска да открие нови светове. Докато другите […]