АвтоВАЗ смени собственика

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Съвместното предприятие между Renault и Ростех престана да бъде офшорна компания и премина в руската юрисдикция. Преди това собственик на АвтоВАЗ беше холандската компания Alliance Rostec Auto B.V., в която Renault имаше 68% дял, а Ростех 32%.

Сега 100% от акциите на АвтоВАЗ са прехвърлени на нова компания – Lada Auto Holding, която има юридически адрес в Москва. Това, както и преди, е съвместно предприятие между Renault и Ростех, като разпределението на акциите не се е променило.

Lada Auto Holding LLC е регистрирана в Москва през септември 2021 г., според аналитичната система СПАРК-Интерфакс. Уставният капитал на компанията е 16,472 милиарда рубли. Генерален директор е Андрей Шпак.

Поставете оценка:

4

Оценка 4 от 5 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пеевски продължава да продава апартаменти чрез санкционирана по "Магнитски" фирма

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. Санкционираната от САЩ по закона „Магнитски“ фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски „Интръст“ е продължила да продава имоти на компанията „Стройко 2011“, в която от началото на декември 2021 г. е собственик ММА треньорът Севастиян Костов, съобщава […]