„Автомагистрали“ отговори на БСП: Не се притесняваме от одит

NetNews

„Автомагистрали“ ЕАД не се притеснява от одит на дружеството от страна на Сметната палата. И ако такъв бъде възложен, ще окажем пълно съдействие. Това заявиха в официална позиция до медиите от дружеството.

Ето какво още пише в нея:

Категорично заявяваме, че „Автомагистрали“ ЕАД има капацитета да поеме възложените от Агенция „Пътна инфраструктура“ обекти. Дружеството няма незаконни договори, каквито опити за внушения се правят. Всички те са сключени при спазване на процедурите, предвидени в българското законодателство.

Напомняме, че различните обекти на компанията са в различна степен на подготовка и не се извършват строителни работи по всички едновременно. За ангажираните в строителния бранш е известно, че подготвителната работа отнема много повече време от самото строителство. Както и че е честа практика фирмите да си преотдават тежка механизация.

При добър мениджмънт се създава добра организация на работа и изпълнението на обектите върви по план. За нас най-важният обект е довършването на автомагистрала „Хемус“ и искаме да уверим българските граждани, че работата по нея е с високо качество и ще е готова във вече обявения прогнозен срок.

Най-верният показател за управлението на дружеството са неговите финансови показатели. За 2019 г. „Автомагистрали“ ЕАД е генерирало печалба от ‪6 764 000‬ лева. За тази година показателите също са добри и ще бъдат обявени в предвидения от закона срок – 30 юни 2021 г.

Продължаваме с отговорност да изпълняваме поетите ангажименти по сключените договори с АПИ, а политическите коментари ще оставим на политиците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Турция: Станало е недоразумение с руския препарат

Турски представители опровергаха новината, че руската ваксина не отговаря на условията за употреба в страната, съобщи ТАСС. Днес се появиха твърдения, че препаратът не е бил одобрен. Бяха предложени и думи на министъра на здравеопазването Фахретин Ходжа. От турското министерство на здравеопазването обявиха, че става въпрос за недоразумение. Твърденията не […]