Авторите на „Корона, чао“ с нова песен с послание към Борисов, той им отговори (ВИДЕО)

NetNews

Македонците Дац и Александър, които цял свят запомни с хита "Корона, чао", продължават да създават вълнуващи кавъри. Този път актьорът Драган Спасов-Дац и композиторът Александър Митевски припомнят неостаряващия български хит "Целувката на Ана", съобщи бТВ.

Във „Фейсбук“ профила си Дац се обърна към българския премиер Бойко Борисов с думите: „Господин Борисов, пиша Ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо…, на помощ идва първият съсед“.

По-нататък в публикацията Дац разкрива идеята на проекта, наречен „Любовен паспорт“, с любовни песни от целия регион. В него вече има включена македонска песен, гръцка, сръбска, босненска, влашка, руска, турска, а сега и българска.

Мисията на дуета, както обяснява самият Драган Спасов, е да разпространява любов чрез музиката.

„Всички те са красиви песни, изпяти с много любов, а за песента и любовта няма граници, особено ако нямаме нужда от превод, за да разберем думите. Двата ни езика си приличат и от там сте слушали без проблем обработката ни „Корона, чао“, дори сте я споделили на страницата си във „Фейсбук“, пише още Дац.

Песента „Целувката на Ана“ е изпята в оригинал на български и нейното послание към Борисов, както самите автори пишат, е: „Да не позволим да търсим помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат своя първи съсед“.

"Дац & Александар / Dragan Spasov Dac & Aleksandar Mitevski , благодаря за поздрава! В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед! И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим."

Това написа на личния си профил във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов, след като бе поздравен с нова песен от създателите на "Корона, чао".

"Приятелството между нас е силно. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме.

Като приятели трябва да сме честни един към друг. Така ще продължим напред. Ако се инатим, проблемите ще останат. Решението е диалог, солидарност, разбиране. За едно по-добро утре! Ние сме готови да помогнем. Искаме да видим същото и у нашите съседи и приятели", допълни премиерът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кървави подробности за жестокото убийство с разчленен мъж в Стара Загора

Полицаите арестуваха предполагаемия извършител на жестокото убийство в Стара Загора. Това стана ясно от брифинг на полицията. Там тази нощ случайни минувачи откриха горните крайници на труп в близост до контейнер за боклук, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града, цитирани от Блиц. Задържаният за бруталното посегателство е 57-годишен […]