Бензиновите „джипки“ с най-нисък разход на гориво

NetNews

Напоследък т.нар. кросоувъри и SUV-та станаха толкова много, че разделението им на строго определени класове става все по-трудно. Въпреки всичко, те все още могат да се диференцират по размери и критерии.

Сега, обръщаме внимание на едни от най-желаните автомобили с повишена проходимост през последната година. Става дума за средноразмерни SUV-та, оборудвани с бензинови двигатели, автоматична скоростна кутия и със система 4х4. Тези автомобили са по-големи от повечето от т.нар. масов сегмент на кросоувъри.

Други от условията, които сме заложили в проучването ни са тиражът на представените модели да е поне 1 200 броя през първите 4 месеца на 2021 година. Също така работният обем на бензиновите двигатели да е най-малко 2.0 литра, а мощността – в диапазона от 150 до 200 к.с.

Разходът на гориво се показва при шофиране в комбиниран цикъл. Ето и кои са най-икономичните такива "джипки"

1. Lexus NX – 7,3 л / 100 км;

2. BMW X3 – 7,3 л / 100 км;

3. Skoda Kodiaq – 8,1 л / 100 км;

4. Mercedes-Benz GLC – 8,1 л / 100 км;

5. Hyundai Santa Fe – 8,7 л / 100 км;

6. KIA Sorento – 8,9 л / 100 км;

7. Toyota LC Prado – 10 л / 100 км;

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Осветиха параклис край язовира в с. Скалица, община „Тунджа“

Осветиха първия параклис, изграден край язовир на територията на община „Тунджа“. Водоемът се намира в землището на с. Скалица и е отдаден под аренда. Инициатор за изграждането на параклис „Св. Николай Чудотворец“ е Кольо Минчев от Скалица, а в осъществяването на идеята са му помогнали и други спонсори.