Дизелгейт по френски: Обвиниха и Renault в измама

NetNews

През последните години екологичните изисквания се затягат в много страни по света, а това с най-голяма сила важи за Европа. Така че не е изненадващо, че автомобилните производители се наблюдават много внимателно и са на мушката на много екологични организации.

В този ред на мисли, в хода на разследване за измама с показатели на емисии за вредни вещества в атмосферата от дизелови двигатели от предишни поколения, следователи от Франция заподозряха Renault в престъпление.

И вече са успели да обвинят автомобилния производител в измама. Информацията е на Bloomberg, които се позовават на официално изявление от самия автомобилен производител.

Ръководството на Renault излезе с остро опровержение. Производителят на автомобили отрича участието си в този нов дизелов скандал, заявявайки, че автомобилите не разполагат със специален софтуер, който да контролира степента на замърсяване на околната среда.

Въпреки това Renault ще трябва да внесе сериозен депозит от 24 милиона евро, както и да представи банкова гаранция за още 60 милиона евро. Тези пари ще бъдат използвани за възстановяване на потенциални загуби.

Припомнете си, че т.нар. „дизелгейт“ пламна още през 2015 г. и Volkswagen беше в центъра на ожесточените обвинения. Тогава експерти установиха, че автомобилите от тази марка са оборудвани със софтуер, който променя реалните показатели за вредни емисии.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спасиха малко мече край Чепеларе

Сигнал за малко мече близо до Чепеларе е постъпил в РИОСВ-Смолян. Веднага експерти са отишли на място. Установено е, че повече от два часа то е било само в близост до главния път. Незабавно е сформиран екип, който е извършил оглед в района. Не са открити следи от майката. Мечето […]