Как да подготвим колата за дълго пътуване

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Лятото е най-доброто време да изпълните всичките си планове и да организирате почивката си. Българите, въпреки трудностите около пандемията, могат да си позволят автомобилен туризъм на много места. Но е важно да вземете предвид някои моменти, които ще подготвят колата ви за дълго пътуване. Те изглеждат банални, но е добре да си ги припомним.

Първоначално е необходимо да проверите изправността на механизмите на вашия автомобил. Например състоянието на спирачките, целостта на гумите и налягането в тях при пълно натоварване, както и нивото на техническите течности.

Важно е да проверите работата на климатика, като вземете предвид температурата навън през лятото. Кабината трябва да е с 10 градуса по-студена. Ако климатикът не отговаря на стандартите, заредете го. Преди да тръгнете е добре да проверите срока на застраховката, наличието на шофьорска книжка, талон, зелена карта и други документи.

Когато товарите багаж, уверете се, че не пречи на централното огледало за обратно виждане. В същото време е важно също така да разпределите равномерно багажа по размер в различни отделения, като го фиксирате добре.

Препоръчително е да се наспите добре преди пътуване, като изберете дрехите и обувките, които са най-удобни за вас. Носете си храна и напитки и не забравяйте комплекта си за първа помощ. Проверете дали в колата имате изправен пожарогасител, триъгълник за аварийно спиране, жилетка за безопасност, фенерче и някои инструменти.

Ако планирате да пътувате в чужбина, важно е да проучите правилата за движение на страните, през които ще пътувате. Препоръчително е да се види наличността на пътни магистрали, размера на таксите и дали има нужда от медицинска застраховка или винетка. За удобство на пътуването ви трябва да правите редовни спирки, така че предварително изберете къде да спрете.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Костов: Слави Трифонов не предлага нито диагноза, нито реформа

"В обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза, нито реформа. В състава на предложения кабинет не се вижда нито потенциал, нито възможност да се осъществят реформите". Това заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов. Според него в последните 12 години управлението на ГЕРБ, с активното участие на ДПС, […]