На българския пазар могат да се появят „удавени“ коли от Германия: Как да разпознаем такива автомобили

NetNews

Поради силните дъждове и наводнения в Европа много автомобили останаха под водата и скоро те могат да бъдат на българския пазар за употребявани автомобили. За да не попаднете на такъв екземпляр ще ви дадем няколко съвета, как да разпознаете "удавен" автомобил.

Когато инспектирате превозното средство, трябва да обърнете внимание на редица места и тяхното състояние, което ще помогне да се определи дали превозното средство е било наводнено:

1. Оглед на салона

В салона обръщаме внимание дали има т.нар. водни линии по корите на вратите, тоест мястото докъдето е била водата, оглеждаме и телената рамка под седалките, ако има ръжда по нея, бягайте от такава кола. Ако включите парното и в салона няма хора, а прозорците започват да се замъгляват – това може да означава, че в автомобила има много влага. Погледнете под подовата настилка. Там не трябва да има влага или корозия

2. Шумоизолацията

Ако колата е сравнително нова но чувате шум в салона при шофиране, то това може да означава, че филцът, положен по дъното на каросерията, е паднал или е загубил своята еднородност. Миризмата на влага от шумоизолацията също може да издаде "удавена" кола.

3. Състояние на окабеляването

Необходимо е внимателно да се провери работата на всички устройства на електрическата система без изключение. Ако отоплението на задното стъкло не действа, централното заключване не работи добре и има други недостатъци в електрическата мрежа, тогава трябва да разгледате автомобила по-обстойно.

4. Поглеждаме под капака

На първо място, проверете дали вентилаторът за охлаждане на двигателя работи, ако не работи, тогава проверете датчика. Ако той е в изправност то имайте едно на ум, че борд компютърът, който е отговорен за включването на вентилатора, също може да се повредил от навлязла вода в него. Освен това, слушайте колко стабилен е двигателят и дали не "тресе“.

5. Светлини

„Изпотяване“ на стъклата на фарове и задни светлини е знак за „удавник“ и ако се вгледате внимателно, можете да откриете следи от мръсно изсъхнали водни линии върху стъклото на фаровете в такава кола.

Това са само част от нещата, които трябва да погледнете, ако имате съмнения, че автомобилът е преживял сериозните наводнения в Европа. Не всички от съветите са общовалидни, но не е зле да ги знаете. Ако пък имате още такива, не се колебайте да ги споделите в коментарите под статията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новите сгъваеми смартфони на Samsung ще бъдат представени на 11 август

Samsung официално обяви, че събитието Galaxy Unpacked ще се състои на 11 август тази година и ще бъде предавано на живо в сайта на корейската компания. Очаква се тогава да видим няколко нови устройства, както и аксесоари, които да обновят продуктовата гама на технологичния гигант. За сега е сигурно, че […]