Пазарът на автомобили в Европа: Най-много нови коли се продават в Германия

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

През юни в Германия са продадени 274 152 автомобила, което е с 24.5 процента повече в сравнение със същия период на 2020 година. Франция със 199 508 нови автомобила (-14.7 процента) се нарежда на второ място, а Великобритания затваря челната тройка със 186 128 продадени автомобила, което е с 28 процента повече от миналата година. Ако вземем предвид Русия в европейския рейтинг, то през юни тя си осигури четвъртата позиция и съвсем с малко изпреварва Италия, където дилърите са продали 149 438 автомобила (+ 12,6 процента).

В Русия темповете на растеж на продажбите на нови автомобили намаляват, отбелязват анализатори от агенция "Автостат". Според статистиката за юни 2021 г. в страната са продадени 154 хиляди автомобила, което е с 27.4 процента повече в сравнение със същия месец година по-рано. С такъв резултат Русия падна на четвърто място сред европейските страни, след Германия, Франция и Великобритания. За сравнение, Русия беше трета в списъка през май.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Част от Пернишко и Радомир останаха за пореден път без вода

Без вода днес са град Батановци, пернишкият квартал "Бела вода" и селата Черна гора, Лесковец и Ярджиловци, съобщават от ВиК-Перник. Водоподаването е спряно в 8 часа тази сутрин заради наложителни ремонтни дейности на довеждащия водопровод за град Батановци. Нарушено е водоподаването и в град Радомир, тъй като е възникнала голяма […]