Претенденти за кола на годината у нас са…

NetNews

Станаха известни претендентите, които ще се състезават във финалния кръг за престижните награди в конкурса “Кола на годината″ – най-голямото автомобилно събитие в България. За поредна година българските автомобилни журналисти, членове на „Прес Авто Клуб България”, сред които сме и ние, ще изберат най-добрите автомобили за България.

Надпреварата ще се състои в следните категории: Леки автомобили, Многофункционални автомобили, Кросоувър автомобили, Еко автомобили, Премиум автомобили и Градски автомобили, като един от победителите в отделните категории ще спечели и най-голямата награда – Кола на годината в България.

Кандидатите се оценяват по няколко групи от критерии, всеки от които има различна тежест във формирането на крайната оценка – дизайн (външен и вътрешен), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамика, безопасност и цена/предлагане.

В конкурса участват всички автомобили, появили се на нашия пазар през изминалата 2020 година, които са над 70, като до финалния кръг достигнаха по пет автомобила от всяка категория. Според правилника на конкурса, един автомобил може да участва максимум в две категории.

На 15 май ще се проведе най-сериозното изпитание на финалните петици – общият сравнителен тест, няколко дни след който ще станат ясни и победителите. Ето и основните претенденти, достигнали до финала, подредени по категории и по азбучен ред.

Леки автомобили

Citroen C4 Dacia Sandero/Logan Opel Corsa Skoda Octavia Volkswagen Golf 8

Кросоувър автомобили

Audi Q3 Sportback Ford Kuga Hyundai Tucson Land Rover Defender Renault Captur

Еко автомобили

BMW iX3 Citroen e-C4 Mini E Peugeot e-2008 Volkswagen ID.3

Премиум автомобили

Audi e-tron GT BMW Серия 4 Coupe BMW M8 Mercedes S-Klasse Volkswagen Arteon Shooting Brake

Градски aвтомобили *

Ford Puma Honda Jazz e:HEV Mini E Opel Corsa Renault Clio E-Tech Volkswagen ID.3

Мнoгофункционални автомобили **

Isuzu D-Max Suzuki Jimny LCV Volkswagen Caddy 5

* В категорията "Градски автомобили" два от автомобилите са с равен брой точки от предварителното гласуване и поради тази причина финалистите са шест ** В категорията "Многофункционални автомобили" има само трима участника

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Солскяер: Упреците на феновете на Ливърпул не ме интересуват

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че не се вълнува от критичното мнение на феновете на Ливърпул, които го упрекнаха за състава, на който заложи за вчерашния двубой с Лестър. Норвежецът направи 10 промени и "лисиците" се възползваха от това и постигнаха победа на "Олд Трафорд", с която […]