Alpine потвърди, че ще представи по-мощна версия на електрическото Renault 5

NetNews

Преди няколко седмици ви разказахме за плановете на Alpine да разшири гамата си от предлагани модели, като пусне на пазара наследник на A110, малък SUV, както и компактен хечбек за който се смяташе, че ще представлява по-мощна версия на електрическото Renault 5.

Тези слухове се потвърдиха след интервю на един от шефовете в Renault Group пред Auto Express.Той също така разкри, че Alpine Renault 5 ще използва електромотор от Megane E-Tech Electric, който ще бъде показан на автомобилното изложение в Мюнхен след малко повече от месец.

Това означава, че на разположение ще бъдат около 215 конски сили, а 60кВч батерия осигурява около 450 километра пробег при кросоувъра Megane E-Tech. За да запази традицията на хотхечовете и френското автомобилостроене, електромоторът ще задвижва предните гуми, а не задните като при повечето електромобили.

Очаква се ускорението до 100км/ч да отнема около 6 секунди, а преработената версия да се отличава още с по-широка стъпка, ревизирано окачване, по-големи спирачки и разбира се елементи в интериора и екстериора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пъстър празник в Генерал Инзово

В продължение на два дни паркът на село Генерал Инзово отново се превърна в пъстра палитра на тунджанското многообразие от традиции, фолклор, носии, обичаи, характерни ястия, занаяти и производства.