Audi прекратява производството на А1

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Информацията за това, че Audi не планира повече да произвежда А1 не е нова, но тя официално бе потвърдена от изпълнителния директор на марката. В скорошно интервю пред Automotive News Europe, Дюсман разкри, че Audi не планира да покаже наследник на А1.

Причините за това са няколко, като една от тях е, че предлагането на компактни автомобили с двигател с вътрешно горене ще е доста скъпо начинание, което най-вероятно няма да оправдае разходите си. Електромобили най-вероятно ще изместят конвенционалните автомобили в малкия клас и ще бъдат предпочитани за градски условия.

Данните за продадените екземпляри през изминалите години също не показват положителна тенденция с над 95 хиляди продадени бройки през 2016 година и близо 78 хиляди през 2019 година. През изминалата година пък продажбите са намалели до 58 хиляди, но тук трябва да се отбележат и пандемичните условия пред които бяхме изправени всички.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мика Зайкова: Пак съм най-старото нещо и ще трябва да откривам

Ден преди началото на работата на 46-ото Народно събрание парламентарните групи провеждат заседания в партийните си централи. Ръководствата им се срещнаха в понеделник, за да обсъдят технически въпроси около дневния ред и разпределението на местата в пленарната зала. Днес парламентарните групи се събират, за да вземат своите решения. Единствено сигурно […]