McLaren отлага новата си хиперкола с няколко години

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Наследникът на McLaren P1 и флагман на семейството Ultimate Series ще излезе на пазара в най-добрия случай в средата на десетилетието, обяви шефът на марката Майк Флюит в интервю за Automotive News.

Според мениджъра в момента пазарът на хиперавтомобили е пренаситен и компанията има нужда да си поеме въздух. Актуалната гама на McLaren предлага няколко свръхмощни и много скъпи модела като Senna, Speedtail и Elva.

Първоначално планираният тираж на Elva дори бе намален от 399 на 149 бройки. По думите на Флюит това се е наложило не поради липсата на интерес от страна на купувачите, а заради ограничените производствени възможности в условията на пандемия.

Външността на бъдещия флагман на McLaren вече не е тайна благодарение на изтеклите патентни изображения. По неофициална информация Sabre, както най-вероятно ще се казва хиперколата, ще има хибридно задвижване от бензинов V8 и два електромотора със съвкупна мощност 1 150 к.с. и максимален въртящ момент 1 280 Нм.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Politico: Вкара ли си автогол България?

Вкара ли си България автогол с решението да стопира преговорите за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС? Този въпрос започва все повече да тегне над бъдещите отношения между страната ни и Брюксел. Споровете между София и Скопие са все така неразбираеми за ЕС, а недоволството в блока заради решението […]