Mercedes продава 25 представителства в цяла Европа

NetNews

Mercedes-Benz ще се раздели с около 25 представителства в Европа, като по-голямата част от тях ще са в Испания, Белгия и Великобритания. Очаква се те да бъдат продадени, като за всяка от сделките, германците очакват да получат между 30 и 40 милиона евро.

Общата печалба която се очаква да влезе в касите на Mercedes е около 1 милиард евро, като тези пари ще бъдат инвестирани директно при електрическите автомобили. В същото време продажбата на сградите ще намали и разходите на компанията, тъй като те вече няма да се поддържат от нея.

От Mercedes, обаче имат едно условие при прехвърлянето на собствеността на различните си представителства и центрове. Те искат всички служители да запазят своите работни места, като според данните на марката става въпрос за около 2800 човека на различни постове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Кантарджиев със сензационно разкритие за готвено приватизиране на НЗОК

Готви се приватизация на Здравната каса и замяната ѝ с няколко частни фондове. Това предупреди пенсионираният директор на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев пред "Марица". "Младите не помнят, но така стана с банките през 90-те години. БНБ раздаде по 100, по 200 милиона на […]