Адв. Марковски с важни уточнения за жената, опитала да ограби магазин

NetNews

В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен грабеж в столичен супермаркет. Тя нахлула в магазина, ударила охранител с тухла и насочила пистолет срещу една от касиерките. Нападателката поискала оборота. Вчера стана ясно, че съдът е взел решение жената да остане в ареста.

"Тук имаме класически грабеж с употребено заплашване. Като искам до подчертая един детайл, че е била с пистолет – не отговаря на истината. Пистолетът е бил газов, тоест той не може да причини смърт, освен това има знание, че пистолетът е бил и развален", обясни в "Денят започва" по БНТ адвокат Марин Марковски.

Той отбеляза, че има много голяма разлика, когато в ръцете на грабителя има детски пистолет, боядисан в черно, или действително е боен пистолет.

"Разсъждението, че тази жена е направила това нещо за отмъщение или от мизерия, или от предизвикателство, защото е останала без работа, това трябва да бъде установено", каза адвокатът.

Марковски обясни, че невинаги можем да се доверим на един протокол за разпит, в който се възпроизвежда част от това, което казва обвиняемата.

"Това измъчено момиче е бакалавър, тоест има образование. Поставя се въпросът за нейната психическа годност, така мимоходом. Категорично считам, че тя е психически абсолютно здрава. По-скоро считам, че тя е отишла да вземе пари", коментира още адвокатът.

''Жената я грози наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. В случая става въпрос за престъпление, което е мъчително. Жертвата на грабежа е уплашена, обидена, взели са ѝ пари. Законът отчита това нещо'', отбеляза Марковски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия е голямо предизвикателство

Русия е предизвикателство в киберсферата. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от ТАСС. Дипломатът смята, че Русия използва своя потенциал в сферата. Той е наблюдавал това през цялата си кариера. Според него американските институции са успели да се справят по-добре през последната година. Помпео заяви, че руснаците са […]