Адела Пеева изтегля свой филм от публичен показ

NetNews

Известната наша кинодокументалистка Адела Пеева разпространи писмо, в което съобщава, че изтегля филма си „Да живее България“ от публичното събитие „Великолепната женска седморка“. Причина за решението са неуредени въпроси, свързани с правата за излъчване на лентата.

Събитието се организира от онлайн от сдружение „Маргиналия“ и БОЛД (Българска общност за либерална демокрация – БХК).

Ето и цялото писмо на Адела Пеева:

В качеството си на продуцент и режисьор на филма „Да живее България“, поради и до момента неуредения въпрос с правата за неговия публичен показ, взех решение за изтегляне на филма от програмата на събитието „Великолепната женска седморка“, организирано от сдружение „Маргиналия“ и БОЛД (Българска общност за либерална демокрация – БХК).

Смятам безусловното зачитане на авторските и сродни права за изключително важно за съществуването и развитието на българските кино и култура.

Адела Пеева Продуцент и режисьор Член на УС на Филмаутор Член на УС на ФЕРА (Федерация на европейските режисьори) 2018 Носител на Ордените „Стара планина“ първа степен и „Кирил и Методий“ първа степенза „изключително големите ѝ заслуги в областта на културата и изкуството“ Припомняме, че премиерата на документалния филм „Да живее България“ бе през 2017 г. Лентата поставя въпроса за границата между патриотизма и национализма и изследва въпроса колко лесно може да бъде премината тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Стоян Монев: Разхлабването на мерките ще доведе до тежки последици

Ако имате трима души със старата мутация на COVID-19, при R число от три, след 10 цикъла на разпространение ще заразят 200 000 души, при британската мутация това R число е 5 и след 10 цикъла на разпространение ще заразят 29 милиона души. Такава огромна е разликата в една лека […]