Ако ГАЗ-3102 „Волга“ се прозвеждаше днес

NetNews

Горковският автомобилен завод отдавна не произвежда леки коли, макар че през годините е имало немалко опити да бъде създадена нова "Волга". Съществуват и безброй виртуални проекти за "директорски" седан с еленче в емблемата, но нито един от тях не е стигал по-далеч от красиви рисунки.

Свой вариант за наследник на произвеждания между 1981 и 2008 г. ГАЗ-3102 предлага и дизайнерът Никита Чуйко. Във външността на неговата съвременна "Волга" лесно се разпознават характерните черти на предшественика – хромирана радиаторна решетка с вертикални жалузи, фарове с проста, но елегантна форма, декоративни лайстни на задната колонка на покрива и т.н.

Рендерите на Чуйко показват седан с класически пропорции на автомобил със задно предаване и голямо междуосие, дълъг капак на двигателя и къс преден надвес като ГАЗ-3102. Новата "Волга" спокойно би могла да наследи модификацията 31013 с осемцилиндров 5.5-литров ЗМЗ-505.10 с мощност 195 к.с. от "Чайка", произвеждана навремето за нуждите на КГБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Обединени патриоти" са готови за избори на 28 март

От управляващата коалиция "Обединени патриоти" са готови за избори на 28 март. От НФСБ обаче смятат, че вотът трябва да бъде съобразен с епидемичната обстановка и да бъде отложен с един месец. Пред БНР зам.-председателят на партията Борис Ячев посочи още: "Може би едно отлагане напред във времето с един […]