Албания: Не се нуждаем от руски газ!

NetNews

Албанският премиер Еди Рама заяви на Стратегическия форум в Блед, Словения, че Албания реагира силно на Москва, защото не се нуждае от руския газ, съобщава сайтът „Албениън дейли нюз“.

Според премиера страната се намира в различни условия в сравнение с онези членки на Европейския съюз, които зависят от Русия в енергиен план, предаде БТА.

„Албания е много различна. Ние не се нуждаем от руски газ. Нашата история е такава, че ние нямаме чувства към Русия (…) Нашата енергийна продукция е базирана на вода. Взехме смело решение да не променяме цените за семействата и малкия бизнес. Напълно покриваме тази разлика, което е много важно за албанския бюджет. Ние успяхме“, заяви Рама.

Той изтъкна още, че Албания напълно е синхронизирала външната си политика с тази на Европейския съюз и ще продължи да бъде в синхрон по отношение на наложените на Русия санкции след непровокираната агресия срещу Украйна, предаде АТА.

„Европейският съюз е единственият избор и единствената бъдеща дестинация за Албания и албанските граждани“, изтъкна още Рама.

Той също така потвърди силната подкрепа за Украйна от страна на Албания.

„Албания е готова и ангажирана с подкрепата към Украйна през цялото време“, посочи албанският премиер.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Майк Тайсън успокои феновете си

Майк Тайсън успокои феновете относно здравословните си проблеми. В последно време се появиха кадри, на които Железния си помага с огромен бастун, за да се движи, и дори използва инвалидна количка на летището. Запалянковците се притесниха за бившия шампион в тежка категория, още повече, че той самият каза, че „скоро […]