Алибегов: Бизнесът е пред фалит, сметките за ток са нараснали 4 пъти

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Бизнесът е застрашен от фалит. Сметките за ток са нараснали с около четири пъти.

„Декември хотелиерският и ресторантьорският бранш трябва да кредитираме енергодружествата и енергоразпределителните дружества с един месец напред. Една фактура от преди – търговски обект – 8276,17 лв. Това е за месец юли, преди да започне увеличението на тока. Същото това заведение, което не е променило абсолютно нищо, с доста по-намалено потребление заради „зеления сертификат“ и други изисквания – 33 763, 25 лв.“, посочи председателят на БАЗ Ричард Алибегов в студиото на „Денят ON AIR“.

Увеличението започна от август. Август и септември не получихме компенсации, заяви той.

„В ноемврийската фактура ни компенсираха за октомври и ноември. Не е ясно защо бизнесът трябва да кредитира АЕЦ „Козлодуй“. Не е вярно, че бизнесът ще бъде компенсират от данъкоплатеца. Парите идват от свърхпечалбите на АЕЦ „Козлодуй“, обясни Алибегов.

Според него с тези ограничения, рестрикции, приходи, разходи и лихви работата е невъзможна.

„В момента се чудим кое да платим по-рано – наема, банката, заплатите, тока. На много хора няма да им издържат нервите. Това е подигравка с бизнеса“, каза председателят на БАЗ пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че отдавна вече не се говори за връщане на кадри в бранша, тъй като работата в сектора е несигурна.

„Проблемът с кадрите е много голям. Отливът от нашия бранш е огромен“, изтъкна Алибегов. По думите му дори и без локдаун бизнесът ще фалира заради случващото се в момента.

Председателят на БАЗ коментира факта, че в момента много заведения не проверяват за „зелен сертификат“, тъй като са се разочаровали от властта.

„Бяхме поставени пред избор – или си уволнете кадрите, или да се ваксинират. А законът не позволява нито едно от двете“, завърши той.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Признаци, че детето ви може да е жертва на кибертормоз

Виртуалният свят все повече се превръща в любимо място за децата и тийнейджърите, в което те прекарват часове наред. И това постепенно става норма, от която няма как да избягаме. Но докато възрастните или поне повечето, имат механизми как да се предпазват в уеб пространството, не можем да кажем същото […]