Алибегов: Държавата прехвърля отговорността за ваксинацията върху бизнеса

NetNews

Заведенията у нас излезе с остра позиция срещу здравното министерство. Според тях Националният план срещу пандемията се използва като "зле прикрит опит за въвеждането на задължителна ваксинация" срещу коронавируса.

„Държавата иска да прехвърли отговорността за ваксинацията върху бизнеса”, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Руичард Алибегов в „Тази сутрин“ по бТВ.

Според него в другите страни мотивират хората да се имунизират с бонуси и награди, а у нас искат работодателите да принуждават персонала си да се ваксинира, защото кампанията няма успех.

Алибегов отбеляза, че в новия план за справяне с коронавируса пише, че ако се затворят отново бизнеси, автоматично влизат в сила социални мерки за подпомагане, а това не е така.

„Ние сме твърдо против този план, защото става дума само за ограничения“, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията.

По неговите думи държавата е виновна, че не си е свършила работата и няма да имаме 70% ваксинирани есента, когато се очаква повишение на случаите на короанвирус.

„Даваше се трибуна на антиваксъри и хората дса наплашени, мислят, че ще ги чипират с ваксините“, каза Алибегов.

Лично той е говорил със своите служители да се ваксинират, но те са излезли точно с такива доводи срещу имунизацията. По неговите изчисления само 10% от тях са се ваксинирали, а процентът в бранша е около 20.

„Отначало се говореше само за коронавирус, което също не е правилно, а последните три месеца нищо не се чува нищо за него и за ваксинация“, заяви Алибегов.

Браншът не иска Стойчо Кацартов да е здравен министър в следващото правителство, но собствениците на заведения и техните служители няма да излязат на протест заради плана срещу разпространението на коронавирус, а първо трябва да има диалог, каза председателят на Българската асоциация на заведенията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Илон Мъск: Вероятно Tesla отново ще приема биткойни

Илон Мъск заяви, че Tesla може отново да започне да приема биткойна като средство за разплащане. Предприемачът направи това изявление на конференцията B-Word, пише вестник „Банкеръ“. Мъск отбеляза, че при добива на тази криптовалута в последно време все повече се използват възобновяеми източници на енергия. По думите на шефа на […]