Алиев посети Грузия за първи път от седем години

NetNews

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев беше на работно посещение в Грузия за първи път от седем години. Това съобщава ТАСС.

„Както знаете, Грузия и Азербайджан имат стратегическо партньорство, добросъседски отношения. Като част от работното посещение министър-председателят на Грузия Иракли Гарибашвили и президентът Азербайджан Алиев ще имат възможност да разгледат всички важни въпроси, които имаме в двустранните отношения ”, каза шефът на грузинското външно министерство Иля Дарчиашвили.

Уточнява се, че лидерът на Азербайджан ще проведе разговори с премиера на Грузия, след което представителите на страните ще направят изявления.

По-рано стана известно за безпокойството на грузинските власти от влошената ситуация на арменско-азербайджанската граница. Според Иракли Кобахидзе, председател на управляващата партия „Грузинска мечта“, Грузия е готова да играе ролята на посредник между конфликтните страни.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Разкриха умопомрачителните цифри от договора на Мбапе

Килиан Мбапе продължава да бъде една от най-дискутираните фигури в световния футбол, особено с оглед на обтегнатите му отношения с ПСЖ. Френското издание „Ле Паризиен“ обаче връща лентата назад, за да изтъкне сумите, залегнали в договора на френския суперталант, които го убедиха да остане във френската столица. На първо място, […]