Али Ахмети: Подкрепих предложението на България

NetNews

Али Ахмети: Подкрепих предложението на България

Снимка: БГНЕС/EPA

Подкрепих искането на България за отварянето на македонската Конституция и признаването на българите за конституционна категория в Северна Македония. Това обяви председателят на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, цитиран от Нова Македония.

Македонският представител коментира резултатите от преброяването в Северна Македония. България и Турция отхвърлиха резултатите, показващи много малък брой хора, определящи се като представители на техния етнос.

Още по темата

31 мар 2022 10:06

36

30 мар 2022 14:05

112

„Аз съм гражданин на тази държава и виждам коментарите. Струва ми се, че този сблъсък се води, за да се получи политически рейтинг. Преброяването се наблюдава от международни експерти и резултатът е това. Той беше покдрепен от ЕС и САЩ.“, заяви Ахмети.

Допълни, че условията са били равни за всички. Сега основната тема е решаването на въпроса с България.

„Това е въпрос, който стои пред започването на преговори за присъединяване към ЕС. Българската страна настоява за отваряне на Конституцията и признаване на българите като конституционна категория. Аз подкрепям това, защото е нормално всеки да изрази своите чувства и не виждам някакви последствия от отварянето на Конституцията. Това не е заплаха за нашия суверенитет“, заяви Ахмети.

Той настоява, че така страната ще демонстрира своите идеали.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Училище в София бори стреса при децата с кучета

Четири осиновени кучета от доброволците на „Бандата на 1500-те” гостуваха на учениците в училище „Цар Симеон Велики”, район Банкя. Лале, Алма, Марио и Джак влязоха в ролята на терапевти за децата и екипа на училището и внесоха много положителни емоции в учебния процес, предава Епицентър. Срещата на четириногите с учениците […]