Алкохол за богати геймъри

NetNews

Като цяло, както на японския, така и на световния пазар има много различни продукти, насочени предимно към геймърите. Освен строго профилираните високотехнологични джаджи, това са безкраен избор от енергийни напитки, различни закуски и дори различни сокове, газирани напитки и т.н.

Но в Япония тези неща са особено силно изразени. В Страната на изгряващото слънце има цяла индустрия, която е изградена основно около любителите на видеоигрите. Има специализирани магазини, тематични кафенета и дори хотели за геймъри. Така че появата на спиртна напитка за геймъри беше само въпрос на време.

Базираната в Токио компания SakeBottlers стартира кампания за групово финансиране с цел да бъдат събрани един милион йени. В евроейска валута това се равнява малко повече от 7 000 евро.

Толкова малката (по стандартите на Япония) сума беше събрана за период от само три часа след старта. В същото време остава почти месец до края на кампанията, но сега се знае със сигурност, че сакето за геймъри наистина ще влезе в продажба.

Комплектът ще струва 7 500 йени (55 евро) и ще се състои от две малки бутилки от по 180 милилитра. Все още не е известно дали гейминг сакето по някакъв начин ще се различава от обичайната японска спиртна напитка по отношение на вкуса.

Но дори и сега можем да кажем със сигурност, че в магазините с тематични принадлежности за геймъри, това саке ще се превърне в хит. Единственият проблем за геймърите е, че новата специализирана напитка не е никак евтина.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нови две съмнителни проби за острия хепатит при децата

Две нови съмнителни проби за неуточнения остър хепатит при децата се изследват в Националния център по заразни и паразитни болести като се очаква да се потвърди наличието на вируса. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Единият от случаите е от софийско, а […]