Алпинисти опаковаха Триумфалната арка (СНИМКИ)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В неделя сутрин започна най-впечатляващата част от опаковането на Триумфалната арка в Париж.

В 7 часа тази сутрин десетки алпинисти започнаха най-видимата част от реализирането на проекта пред камерите на световните медии, предава bTV.

8 метра са широки платната, които пропускат вятър и дъжд. Така опакованата Арка ще изглежда жива, точно както е мечател Кристо, и всеки, който е в Париж между 18 септември и 3 октомври, ще може да пипне тази движеща се материя и този жив монумент.

Едни остават резервирани относно бъдещата инсталация, други обаче са възхитени, че Франция е способна да предостави Националния си символ в името на изкуството.

Това е първият реализиран проект след смъртта на Кристо. Над 1000 души работят в екипа, а инсталацията е финансирана изцяло от продажбата на произведения на Кристо.

Остават 5 дни до откриването.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ива Митева: Няма да свиквам извънредно заседание на НС утре

Председателят на Народното събрание Ива Митева обяви, че няма да свика извънредно заседание утре. Ако ние не спазваме правилника и законите, то как да го очакваме от хората, каза Митева, цитирана от БНТ. Според Митева, ако утре се свика заседание, това ще даде основание в следващи парламенти да се искат […]