„Алтернатива за Германия“ ще бъде наблюдавана заради подозрения в екстремизъм

NetNews

Германското контраразузнаване определи крайнодясната парламентарна партия „Алтернатива за Германия“ като „застрашаваща конституционното управление“. Най-голямата опозиционна партия в Германия ще бъде наблюдавана заради подозрения в крайнодесен екстремизъм, съобщи БНР.

"Задължават ни да се имунизираме с РНК-ваксина, която ще промени нашата ДНК! Не забравяйте – няма никакви научни доказателства за извънредна епидемиологична обстановка!". Това е само една от конспиративните теории, които разпространяват някои представители на „Алтернатива за Германия“. Влиятелният в източните провинции Бьорн Хьоке, един от най-радикалните партийни дейци, поставя под съмнение пандемията и подстрекава съмишлениците да се опълчат на така наречената от него „корона-диктатура“, която управлява в Берлин.

Но не отношението на „Алтернатива за Германия“ към Covid кризата и решенията на правителството са във фокуса на службите, а доказаните връзки с неонацисти и подозрения за нарушаване на конституцията. Според Федералната служба за защита на конституцията, германското контраразузнаване, партията е дала достатъчно поводи за извода, че се стреми към промяна на конституционно установения ред в страната. Решението на службите се основава на двугодишен анализ заради множество изказвания и действия на партията, които потъпкват човешките права и подкопават демокрацията.

Категоризирането на партията като „опасен елемент“ позволява на контраразузнаването да използва специални разузнавателни средства, да внедрява агенти под прикритие в редиците на партията, да извършва обиски в помещенията ѝ.

От парламентарните избори през 2017 година „Алтернатива за Германия“ е най-голямата опозиционна партия във Федералната република. Председателят на партията Тино Крупала определи решението на контраразузнаването като „политическо“.

"Решението е скандално и ние ще предприемем юридически стъпки срещу него. Контраразузнаването разпространи информацията до медиите преди да ни уведоми. И това се случва две седмици преди регионални избори. Такова поведение вреди на демокрацията", заяви в първи коментар по темата Тино Крупала.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Патриарх Неофит: Днес е ден на синовна благодарност към всички герои на българската свобода

Благодарим на Бога и на всички, отдали силите и живота си за нашето Освобождение и заявяваме решимостта си да отстояваме с цената на всичко тази свобода. Това се посочва в приветствие на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за Деня на Освобождението на България. Ето пълния текст на посланието на патриарха: […]