Амбициозното момиче от Ямбол – кандидат за вицепрезидент

NetNews

Ямболлийката Мария Цветкова е кандидат за вицепрезидент в двойката, издигната от „ВМРО – Българско национално движение”. Номинираният за държавен глава е доц. Милен Михов. В Ямбол Мария Цветкова е позната като дъщеря на треньорите по лека атлетика Галина и Йордан Атанасови.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Мария Цветкова бе депутат от Ямбол в 44-я парламент (2017-2021) от групата на Обединените патриоти. Тя влезе в Народното събрание обаче на половината от мандата му – през 2019 г., след като Волен Сидеров („Атака”) предпочете след местните избори тогава да стане общински съветник в София и се отказа от депутатското място.

През април тази година Мария Цветкова отново се опита да щурмува парламента, вече като  водач на листата на коалицията в Ямбол. Патриотите обаче не преминаха 4-процентовата бариера.

На изборите през юли, Цветкова предпочете да бъде част от кандидатите на „ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ” в столичния 23-ти изборен район. Коалицията обаче отново остана извън парламента.

Амбициозното момиче от Ямбол на три пъти е и кандидат за кмет на столичния район „Младост” – през 2015, на частичните избори там през 2016 и отново на редовните в 2019 г., но без успех.

През 2019 г. пък бе част от листата на ВМРО на изборите за европейски парламент.

Преди да се впусне в политиката, работи като журналист в продължение на две десетилетия. Дълги години е репортер, а в последствие и водещ на публицистично предаване в телевизия „СКАТ”. В този период е спрягана за дясна ръка на Валери Симеонов. Тя е сред учредителите на партията му НФСБ и организационен секретар на формацията.

В 2017 г., след като Красимир Каракачанов (ВМРО) става министър на отбраната в кабинета Борисов-3, Мария Цветкова е назначена за зам.-директор по художественотворческата част в Информационния център на МО. От този период вече е член на ВМРО. В новото си амплоа тя отговаря за списването на вестник “Българска армия” и за художественотворческата дейност на Военния телевизионен канал. Режисьор и сценарист е на документалната филмова поредица на ВТК „Помни войната 1915-1918“, посветена на героизма на българския воин през Първата световна война.

Мария Йорданова Цветкова е родена Ямбол на 30 април 1975 г. Тук завършва средното си образование в ТМТ (сега ПТГ „Иван Райнов“), а висше – в СУ „Св. Климент Охридски“ – магистър по международна журналистика, също и Националната спортна академия. Повече от 25 години живее и работи в София.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Германски софтуерен гигант с голяма инвестиция в София

Германският софтуерен гигант SAP купи офис сграда Park Lane Office Center в София. Сградата се намира в района на Хладилника-Витоша, в непосредствена близост до метрото. Разгънатата застроена площ на сградата е 34 800 кв.м и е проектирана с най-високите международни стандарти, включително за устойчивост. Устойчивите сгради целят повишаване на енергийната […]