Американският президент се подигра на Русия с тези думи

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

САЩ, за разлика от Русия и Китай, предоставят на други страни ваксини срещу новия коронавирус и не искат нищо в замяна. Това коментира президентът на САЩ Джо Байдън в щата Илинойс, като речта му беше излъчена от американски новинарски телевизии, предаде News.bg.

"Ние сме длъжни да помагаме на други страни, и имаме свои собствени интереси. И, между другото, аз обиколих света, срещнах се с всички водещи световни лидери и възнамерявам да продължа да се срещам с тях", изтъкна американският държавен глава по време на реч, посветена на необходимостта от ваксинация срещу COVID-19.

"И знаете ли какво? Други страни се преструват, че те действително се справят отлично. Ние предоставяме повече ваксини в световен мащаб, отколкото всички други страни взети заедно. И знаете ли какво? За разлика от Китай, Русия и други (държави), ние не искаме нищо в замяна. Нищо. Това оказва огромно въздействие, от наше гледище", подчерта още Байдън. Според данните на американската администрация САЩ ще предоставят повече от 1,1 млрд. дози ваксини срещу COVID-19 на нуждаещи се страни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Една от най-големите компании не може да плати дълга си

След като една от най-големите компании за недвижими имоти в Китай – Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр, отчете огромен дълг, нейната съдба я последва и друг китайски гигант – Fаntаѕіа Ноldіngѕ Grоuр. Последната е пропуснала срока за плащане на падежа по заем в размер на 205.65 млн. USD. Fаntаѕіа Ноldіngѕ Grоuр ce […]