Ангел Найденов: България ще продължава да продава оръжия за Украйна

NetNews

България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия за Украйна. Това заяви в студиото на „Тази събота“ по бТВ бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

„Ако трябва да направим още един прочит на посещението на българската делегация, начело с министър-председателя в Украйна, можем да кажем, че той по-скоро е търсил помощ, отколкото да предлага“, добави той.

По думите му целият дебат (б.р. за изпращане на военна помощ на Украйна) е бил насочен по-скоро към избирателите в страната.

„Очевидно върви битка за избиратели и при приемането на това решение всяка една от политическите формации погази своите принципи и предварително заявени позиции“, зави Найденов.

Той добави, че не си представя как бойна техника от Украйна ще бъде транспортирана до България, за да бъде ремонтирана.

Според Найденов също е нереалистично и Варна да се превърне в зърнен хъб за транспортиране на селскостопанска продукция от Украйна.

„Що се отнася до непрекъснатите твърдения, че се въвличаме по някакъв начин във войната, нека да каже, че дори и да си вярваш, че си на страната на мира, призивът по-скоро би следвало да бъда ориентиран към Русия и руския президент: „Г-н Путин, спрете войната и изтеглете войските от Украйна“. Какъв друг начин би могло да има за постигане на мирно решение“, заяви бившият министър на отбраната.

Според Найденов е напълно възможно Молдова да е следващата държава, която да бъде нападната от Русия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Манчестър Сити гласи сензационен трансфер за лятото

Манчестър Сити гласи сензационен трансфер за лятото. „Гражданите” искат да вземат френския национал Пол Погба от градския съперник Юнайтед, твърди Daily Mail. Договорът на 29-годишния халф с „червените дявол” изтича в края на сезона, а той няма намерение да го поднови. Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола иска да подсили халфовата […]