Анна Заркова: Страшно е да се съди човек за казани или написани думи

NetNews

"Уволниха проф. Михаил Мирчев от СУ. Заради казани думи. Етичната комисия го осъди за тях, не прие аргументите на защитата. И така направи легитимно мълчанието на ректора и другите университетски учени".

Това написа на Фейсбук-страницата си журналистката Ани Заркова.

"Така да е. Но ние тук нали все още можем да си кажем какво мислим?

Например аз си мисля – в лично качество – не като журналистка, а като читателка на исторически книги, че у нас някои от размножилите се в институциите Комисии по етика се очертават напоследък като нещо…доста застрашително. И изхвърлянето на проф. Мирчев от Алма матер не е единственият пример", продължава журналистката.

"Но какво го усуквам! Страховито е да се съди човек – било то прост или учен – за произнесени или написани думи. А дваж по-страховито е да го осъждат и наказват за споделени мисли. Страшно е! Историята изобилства с доказателства – все трагични съдби. Не съм им била очевидец. Но те са описани от поети, писатели, историци. И вие сте ги чели сигурно.

Помните ли тоя стих? От пастора Ньомлер: Когато дойдоха за ( този и онзи…) аз мълчах (и пак мълчах, защото…); Когато дойдоха за мен, вече нямаше кой да говори", завършва Заркова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новите тенденции при здравословното хранене през 2021 г.

Измина една година, в която животът ни беше преобърнат, навиците ни на хранене и пиене се промениха съответно. През последните месеци, а и в бъдеще, храните, които подобряват имунитета и ни поддържат здрави, управляват деня. Предстоящата година ще осигури повече растителни опции, технически подпомогнати продукти и ръст на здравословните продукти. […]