„Антична Тракия“ – Ямбол откри историческия фестивал в крепостта Туида, Сливен

NetNews

Ямболската група „Антична Тракия“ е сред основните участници на фестивала „Помни славата“ в Сливен. Събитието се провежда за шести пореден път, представяйки епохата от Античността и средновековието. „Антична Тракия“ имаха честта да открият тазгодишното издание на фестивала.

Представени бяха сцени от бита, бойни техники и единоборства, битки, обичаи от времето на траките. Историята оживя в епохата на Одриското царство. Това е част от сезонната програма на групата. Следващата седмица тя ще представи Ямбол и на историческия фестивал в Меджидия, Румъния. Следват участия в Пловдив и Девня.

„Антична Тракия“ – Ямбол е най-голямата група за възстановки в периода на Античността и присъствието на готите в България. Изявите й включват десетки участия в страната и чужбина.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Анкара разкри мотивите си: Швеция и Финландия трябва да преразгледат отношенията си с ПКК

Швеция и Финландия трябва да преразгледат отношенията си с Кюрдската работническа партия, която Турция смята за терористична организация, заяви в събота заместник-председателят на турската управляваща Партия на справедливостта и развитието Ефкан Аля, съобщи ТАСС. Позицията на Турция по отношение на членството на Швеция и Финландия в НАТО е много ясна […]