Антон Дончев: Проблемът на нашето време е, че трябва да се събудим, ала не се събуждаме

NetNews

Пандемията показа, че човекът е стадно животно и че е създаден, за да общува с другите хора. Разделянето е много тежко. Това заяви акад. Антон Дончев в предаването "Часът на избора" по телевизия "Евроком".

"Какво направихме с пандемията. Огромни средства, минути, часове, ще стане и година. Човечеството отделя страшно много средства за темата "пандемия", коментира още той.

"Изборите, които ни предстоят, са тръгване по стъпалата на избора. Никакъв наш избор няма да реши проблема. Предстоят ни много избори. Всичко е политика. Сегашните избори ще изиграят някаква роля, но не са категоричен избор", счита писателят, написал историческия роман "Време разделно".

Според акад. Дончев времето ще се променя по всякакъв начин. Боговете ще хвърлят заровете и нещата ще се променят.

"Сега идва времето на изкуствения мозък. Ние, дай Боже, ще се присъединим към европейския мозък. Изборът ще бъде много страшен. Но най-страшното е отказът човек да избира. Моят страх е, че липсата на поемане на отговорност е, че ще питаме за всичко изкуствения мозък".

"Проблемът на нашето време е ние да се събудим. Но ние не се събуждаме", коментира още акад. Антон Дончев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Марио Драги ще оглави правителството в Италия

Президентът на Италия Серджо Матарела номинира Марио Драги за служебен премиер, съобщи ANSA. Решението беше взето днес. Очаква се Драги да формира технократско правителство. Преговорите за сформиране на ново правителство не дадоха резултат. Така изборът падна върху Драги. Преди той оглавяваше Европейската централна банка. Партията на Матео Ренци обяви, че […]