Антъни Джошуа: Кубрат Пулев може да ми отнеме всичко с един удар

NetNews

„Нямам нужда списание „Ринг” да ми каже, че съм №1. Не съм имал нужда да го твърдят преди това, нямам нужда да го правят и сега. Уважавам тяхното мнение, но и те трябва да уважават моето. А аз знам, че съм най-добрият.” Така Антъни Джошуа започна своето интервю пред платформата DAZN, която ще излъчи битката с Кубрат Пулев в събота вечер на българска територия. Световният шампион на IBF, WBA, WBO и IBO ще защитава поясите срещу Кобрата около полунощ.

Колко специално ще е да станеш абсолютен световен шампион? – Ще бъде невероятно, извън всякакви рамки. Затова и мачът с Пулев е толкова важен за мен. Преминах през много срещи, за да стигна до тези пояси. Спечелих ги един по един, през много трудности минах, а сега Пулев идва и иска да ми ги вземе всичките само с един мач. Той е претендент на IBF, но аз залагам всички останали – WBA, WBO и IBO. Няма как да ги оставя настрани. Аз върша цялата работа, събирам ги един по един, а той с един удар може да ми ги отнеме. Трудно е. Имам още един да взема. Който и да го държи, съм готов. Бях готов да се изправя срещу бившия шампион, готов съм и срещу настоящия.

Какво виждаш като опасност от Кубрат Пулев? – Много опасности виждам. Той прави отлично всички основни елементи. Умел боксьор е, има страхотна водеща ръка, която е следвана от удари в главата или тялото от дясната. Удря от дистанция, при това има доста сила в правия му удар. Бил се е с много солидни боксьори – Хюи Фюри, Чисора, Кличко, Богдан (Дину), Райдел Букър. Списъкът продължава. Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри твърдят, че бягам от големите, но както виждате, точно обратното е. Уайлдър сам призна, че е отказал оферта за ужасно много пари, за да се бие с мен, за да се бие с Фюри. Фокусиран съм върху това, което е пред мен и това е Кубрат Пулев. След това ще видим.

Мнозина, включително и аз, те определяме като най-тежкия удряч в бокса. Може да си най-великият нокаутьор… – Ооо, не. Имаме хора като Майк Тайсън и Джо Луис. Но като цяло, да обичам да довършвам съперниците

Аз обичам да се боксирам, но ако не искам да играя, имам умението да усетя колебанието в противниците ми. И когато го направя, тогава искам да разкрия слабостите им. Когато започнах да се боксирам, се учех много бързо, по трудния начин, бях бит доста в началото, защото допусках много грешки, но имах това усещане – ако ме удариш пет пъти, аз ще те ударя шест. Станах шампион при аматьорите, след това и при професионалистите. Получих много бързо вниманието на хората, но смятах, че това е работа, а не е нещо специално. Когато загубих от Анди и видях как се отнасят към него, колко специален бе той за останалите, тогава поисках да се отдам на спорта.

След това стана двукратен шампион. Гордееш ли се от начина, по който прие загубата? – Усещането бе страхотно. Има боксьори, които стават 5-кратни и е въпрос как приемаш пораженията. Когато загубиш, сте само ти и човекът в огледалото. След поражението се връщаш в съблекалнята и всички те успокояват и ти казват, че ще се върнеш по-силен. Но когато останеш сам и си легнеш, никой не може да те научи как да се справиш с това усещане. Важно е да имаш добри хора около себе си и съм щастлив, че го преодолях. Нямам нужда от хора като Тайсън Фюри да ми казват, че съм добър или нещо такова. Но той също е велик шампион. Изучавам го и прави много добър имидж за бокса по света. Надявам се, че един ден ще се срещнем на ринга.

Ти срещу Тайсън Фюри е най-големият британски мач в историята. Вълнува ли те? – Определено. Колкото по-дълго се отлага, толкова по-силен и умен ще ставам. Нямам търпение, но и не искам да избързвам. Ще бъде невероятно, мащабно, но не се вълнувам в момента.

Как се чувстваш по отношение бъдещ мач с Уайлдър. Искаш ли такъв двубой? – Да, определено. Той е претендент в момента. Затова му и направихме невероятна оферта. Тук съм, не бързам, когато е готов и се чувства достатъчно мъж, нека да дойде. Не беше приятно, когато се опитваха да разбият репутацията ми и да очернят името ми. Но като махнем това, искам да го срещна на ринга.

Казвал си, че искаш да останеш още 10 години на ринга. Дюбоа, Джойс, Уайт ще бъдат ли сред съперниците ти? – Да. Усик също. Готов съм за всеки един от тях. Но това е моето шоу, а не тяхното. Те няма какво да губят, докато аз имам всичко за губене. Няма вариант, при който да избегна сериозен съперник и да избягам. Искам да се бия с най-добрите и след това да се оттегля. Това е. Трудно е, в нашата работа всеки ден се качвам на ринга и не мога да рискувам да се пестя. Напротив – трябва да надграждам, за да съм по-силен. Аз съм най-големият си противник. И именно това ме докара до върха.

Какво искаш да е наследството ти? – В ринга искам да ме запомнят като боксьор, който се отнася с уважение към останалите. Защото знам колко е трудно. Искам да помагам на спортистите, не само на боксьорите. Психическото напрежение е огромно. Извън ринга – искам младите да се грижат добре за себе си, за здравето си.

Искам да изградя империя, да покажа, че боксьорите имаме акъл. Трябва да съм пример за децата, макар да съм допускал грешки. Да знаят, че грешката може да бъде поправена.

Не каза обаче да те запомнят като един от най-великите… – Това не ме интересува. Никой няма да помни след години определени имена. Времето не спира. След 100 години няма да ме помнят. Времето отминава и не се опитвам да се нагодя към хората. По-важното е да помогнеш на хората да живеят по-добре, да построиш училище, защото то няма да отиде никъде. Да направиш зала. Това са неща, които няма да изчезнат, докато имената се забравят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Финландската компания Patria достави на шведската фирма Saab транспортната машина AMV 8x8 System Platform

Patria достави на Saab транспортната машина AMV 8×8 System Platform въз основа на договор, подписан през юни 2020. Автомобилът ще се използва като платформа за тестване и разработка на най-последното поколение електроника и видео системи за транспортните машини Saab, но също и за демонстрационни и маркетингови цели. Saab ще оборудва […]