Арестуваха заподозрян за пожара в парламента на ЮАР

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Мъж е арестуван във връзка с пожара, който изпепели залата на Националното събрание на Южна Африка в Кейптаун, където заседават избраните депутати. Той ще се яви пред съда във вторник, съобщиха от полицията.

„Мъж е арестуван в сградата на парламента, той все още се разпитва. Открили сме наказателно дело. Той е арестуван и ще се яви в съда във вторник“, заяви говорителката на полицията Танди Мбамбо.

Пожарът е започнал около 03:00 ч. по Гринуич в неделя в най-старото крило на парламентарния комплекс, завършено през 1884 г. и с облицовани с дърво стаи, след което се е разпространил в по-новите части на комплекса, които в момента се използват. В историческата сграда се помещава колекция от редки книги и оригиналното копие на бившия национален химн на страната, използван по време на ерата на апартейда, „Die Stem van Suid-Afrika“ („Гласът на Южна Африка“), което вече е повредено.

Пожарникарите се бориха с пламъците в продължение на няколко часа, преди да бъдат принудени да се оттеглят и да повикат подкрепления. По-късно бяха изпратени около 70 пожарникари, като някои от тях използваха кран, за да разпръскват вода върху пламъците. Вътре в стаите от тавана към пода, който вече е затрупан с отломки, падат фини дъждове от сива пепел.

Службите за спешна помощ заявиха, че се опасяват, че пожарът може да се разпространи бързо в старите стаи, които са декорирани с дърво, дебели килими и завеси. По-рано по телевизията бяха излъчени кадри, на които се виждаха гигантски пламъци, излизащи от покрива.

Районът около пожара в елитния квартал бързо беше отцепен.

От парламента на републиката съобщиха, че в резултат на пожара никой не е пострадал. /БГНЕС/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-съкровените сексуални желания на мъжете

Mъжете много рядко казват какво биха искали да опитат в секса. Няколко мъже споделят за какъв секс мечтаят. БЛИЦ разкрива тази ценна информация. „От три години се срещам с момиче, две от които живеем заедно. Разбира се, сега сексът е много по-малко, отколкото преди. И когато се случи, всичко е […]