Арестуваха и втория заподозрян за палежа на „Купола“ в Благоевград

NetNews

Арестуваха братята дупничани, заподозрени за подпалването на култовата сграда "Купола" в центъра на Благоевград. Единият е хванат при опит да напусне страната през ГКПП Калотина, а другият е намерен да спи у дома си в Дупница, съобщи Struma. com.

Тежкото престъпление бе разкрито буквално за часове, а добрата организация на местните криминалисти даде и добрия резултат. Палежите са едно от най-тежките за разкриване криминални престъпления, поради липсата на следи, в случая обаче полицаите успяха много бързо да установят и задържат заподозрените извършители. Бяха предупредени граничните пунктове, полицейските управления почти в цялата страна информирани за издирването на търсените братя. Припомняме, че вчера сутринта пламна "Купола", сградата, в която се намира банка, дискотека ТНЕ FACE, пиано бар"Балкантон". Огънят тръгна от ел. табло пред пиано бара и много бързо достигна до купола над банката.

Пожарът бе огромен. При гасенето му участваха пет екипа огнеборци, изляха тонове вода, която причини щети освен на намиращите се в сградата обекти и на много от съседните магазини, заведения, офиси. Милиони са загубите, да не говорим, че хората, които живеят в съседство цял ден не успяха да влязат по домовете си заради гъстия и задушлив дим, обгазил целия център.

Болни хора бяха извеждани навън от пожарникарите, които цял ден се бориха със стихията и останаха да бдят, за да не пламне някое ново огнище. Като резултат от действията на братята, банката е унищожена, заведенията в сградата наводнени, една от най-красивите сгради в обласjния център съсипана.

Както писахме до палежа се стигнало след като братята, клиенти на пиано бара, вдигали луд скандал , искали да пият до сутринта, но били изгонени от охраната в края на работното време. После камерите записали всичко. Излезли навън, минути по -късно единият се върнал и таблото пламнало.. Какво точно е направил, с какво е залято ел. таблото?!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Депутат заплаши Радев с главния прокурор след заканата на президента към Борисов

Депутатът от ГЕРБ Младен Шишков отговори на президента Румен Радев, който по-рано днес беше в Раковски по случай Съединението на България и захапа Бойко Борисов, като заяви, че „единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Малко преди коментара на Радев пък […]