Аржентина въведе данък за най-богатите заради COVID-19

NetNews

Решението за въвеждане на еднократен данък върху най-богатите хора в Аржентина влиза в сила днес, за да помогне на страната да плати за медицински доставки и да осигури стимули за компании в кризата заради пандемията, предаде БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Аржентинците с активи над 2,3 милиона долара, около 12 000 души, ще трябва да платят около 3 процента за регистрираните си активи в страната и над 5 процента за активите си в чужбина. Правителството се надява да събере около 3 милиарда долара по този начин, а парите ще помогнат и за финансиране на стипендии и социални помощи.

През декември аржентинският сенат с 42 гласа „за“ и 26 „против“ прие еднократен данък, наречен „данък за милионери“, като част от мерките за борба с пандемията.

Аржентина беше силно засегната от пандемията, която задълбочи и без това високите нива на бедност. Почти 40% от населението на страната живее под прага на бедността, докато равнището на безработица е 11%./БГНЕС

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Община Асеновград награждава най-добрия производител на домашно вино

Община Асеновград награждава най-добрия производител на домашно вино. Общо подадените проби за винения конкурс в Асеновград са 63. От всички тях, 16 са от типичния за Асеновград мавруд. Други три вина са произведени от каберне совиньон, като едно от тях е пелин. Две са от рубин, едно от които е […]