Аржентинската прокуратура посочи виновник за смъртта на Марадона

NetNews

Легендата Диего Марадона е бил оставен от докторите без особени грижи. Това сочи разследване в Буенос Айрес. На мушката на разследващите е личният лекар на Диего – Леополдо Луке. Прокуратурата го обвинява, че не си е изпълнявал съвестно задълженията.

"Никой не се е грижел за пациента. Той не е бил наблюдаван често, каквото е изисквало неговото състояние. Марадона не е взимал необходимите за сърдечното му заболяване лекарства. Без съмнение негов лекуващ доктор е бил Леополдо Луке.

Той е трябвало да координира грижите, но всичко е било напълно неорганизирано. А в същото време пациентът сляпо му се е доверявал", пише в становището на прокурора от район Сан Исидро.

"Да, Марадона е бил труден пациент, но е заслужавал да получава нужните грижи дори против волята си", допълва прокурорът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тъжно: От този свят си отиде легенда в автомобилния спорт у нас

На 85 години си отиде Илия Чубриков, легенда в автомобилния спорт, съобщи Nova. Той е роден на 8 януари 1935 година в град Габрово. Със спорт започва да се занимава още в началното училище, първоначално със ски-спорт, а по-късно и с мотоциклетизъм. През 1956 година участва в състезание, проведено в […]