Арх. Пламен Мирянов: Кощунство е на входа на София да има реклама на Турция

NetNews

"Подготвяме Рождественски концерт, за да съберем дарения за консумативи, които са нужни за даряване на кръвна плазма, събираме за тази кауза. Не се знае дали това ще се случи, защото мерките ще бъдат удължени, но театрите работят".

Това коментира пред телевизия "Евроком" арх. Пламен Мирянов, който създава фондация „Нашият дом е България“.

През 2016 г. арх. Мирянов инициира национална кампания „Нашият дом е България“ с цел издигане националното самочувствие и дух на българите, популяризиране красотата на родината и съхранение на националните традиции, фолклор и културата на България.

"За много хора е странна моята светска насоченост, но не е поза. Аз почувствах мотивация и стремеж да се обърна към достиженията на нашия дух и творчество. Със сигурност е имало осъзнаване, всеки човек минава през преломен момент. Виждаме чужда реклама на нашето летище, а искаме да видим наша. Аз съм видял реклама на Турция на входа на София и това беше за мен изключително кощунство и парадокс. След това реших да залагам своята енергия там, където смятам, че е най-нужна. Неофит Рилски е казал, че за благото на отечеството трябва да дадеш всичко най-ценно от себе си, дори и последната си капка кръв", каза още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мария Шарапова се сгоди, обяви новината с публикация в Instagram

Бившата руска тенис звезда Мария Шарапова се сгоди за половинката си Александър Гилкес. Самата Шарапова обяви новината с публикация в Instagram. “Казах “да” от първия ден, в който се срещнахме. Това беше нашата малка тайна”, написа в социалната медия 33-годишната Шарапова, носителка на 5 титли от “Големия шлем”. Бившата приятелка […]