Асен Василев за бюджета: Има риск за заплатите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Докато съм министър на финансите, няма да участвам в политически проекти, след това ще помисля какво точно искам да правя. Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България.

Това заяви служебният финансов министър Асен Василев в предаването "Неделя 150“ по БНР.

"Актуализацията на бюджета, както е предложена от кабинета, взе под внимание всички желание на Министерство на здравеопазването, така че да се подсигури, че ще има пари за медиците на първа линия и за лекарства при тежка COVID обстановка. За бизнеса са предвидени 430 млн. лв. , от които около 240 млн. лв. са за продължаващата мярка 60/40“, добави той.

Василев обясни, че ако тя не се приеме обаче, държавата ще бъде в доста тежка ситуация не защото нямаме средства, а защото нямаме право да ги похарчим.

"Без актуализация на бюджета няма да има пари за здравеопазване и медиците и за да ги подсигурим, ще трябва да активираме т. нар. "буфер“, което означава да имаме право да вземем пари от всички други министерства, което пък поставя под риск заплатите за декември месец на министерството на отбраната, министерството на вътрешните работи, министерството на труда и социалната политика и сериозни затруднения за всички останали“, поясни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държава с нов вид виза за специалисти

Нов вид виза въведоха властите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) за специалисти от други държави. Green Visa позволява на чуждестранни специалисти да кандидатстват за работа, без да изискват гаранции от работодателите. Правителството също така заяви, че новата виза ще позволи на чужденците, които са загубили работата си в ОАЕ, да […]