Асен Василев: Не е важно гражданството на Кирил Петков, а каква работа е свършил

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Проведохме няколко разговора с Ицо Хазарта. На нас с Кирил Петков много ни харесва, че той винаги е имал ясна гражданска позиция. Решихме, че заедно като съмишленици можем да решаваме проблемите. С това даваме ясен знак, че събираме един читав отбор от хора с ясни граждански позиции, с които ще си подредим и оправим държавата.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев.

"Преди месец социологическите агенции ни даваха 8%, сега 16%, а нашите вътрешни проучвания сочат 20%, което все пак е в размера на статистическата грешка. Ние участваме на изборите, за да ги спечелим. Дано до изборите нашите проценти станат 30. Ако хората искат да продължат да водят живота, който водят до сега, нека гласуват за партиите на статуквото. Ако искат да променят живота си, нека гласуват за някоя от новите партии", коментира той последното социологическо проучване на "Алфа рисърч".

"Кирил Петков нямаше канадско гражданство, когато стана служебен министър. Той се беше отказал от него към 21 април. Нека да видим какво ще реши Конституционният съд. За мен не е важно какво е гражданството на Кирил Петков, а каква работа е свършил. Според мен трябва да се огледа Конституцията, защото в момента сме членове на ЕС и много българи живеят зад граница. Тези неща не са били валидни към момента на приемането на настоящата Конституция през 1991 година. Това трябва да се случи след един широк обществен дебат и не трябва да се прави на крак", категоричен бе Василев.

"Ние сме изпратили нашите управленски идеи до нашите потенциални партньори. Сега всеки е зает да регистрира листите си за изборите и предполагам, че след това разговорите ще продължат. Ние сме отворени към подписване на споразумение, с което да се гарантира едно стабилно и правилно управление на България. Това коалиционно споразумение ще помогне много при съставянето на редовно правителство в новия парламент и така ще бъдем максимално честни пред нашите избиратели. Разговорите се фокусират около това как трябва да се управлява България следващите 4 години, за да я направим едно по-добро място за живеене", каза още Асен Василев.

"Основното за нас е да се спрат кражбите и хората, които са крали, да бъдат наказани. Това е наш категоричен приоритет и ние сме готови да разговаряме с всеки, който го споделя. За ДПС сме казали, че те трябва да признаят грешките си. Към момента те не спират да повтарят, че г-н Делян Пеевски е прекрасен човек. Как може да работим с тази партия? За ГЕРБ важи същото. Там не виждаме никакво движение в каквато и да е посока. Те също не признават, че освен, че е построена магистрала и половина е имало и грешки. Никой не казва, че не е трябвало да има инхаус поръчки. Никой не казва, че полицаи, които са били протестиращи, сега се назначават на работа в Столична община. Никой не казва, че АМ "Хемус" е строена незаконно, за което от предишното служебно правителство сме подали сигнали до прокуратурата. Никой не казва, че са допуснати много грешки и в енергетиката, като тяхното отражение се вижда сега", завърши Асен Василев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вигенин: Мерки за цените на тока трябва да се вземат още сега

"Мерки за цените на тока трябва да бъдат предприети още сега, а не да чакаме новото правителство", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA News Кристиян Вигенин от БСП. Според него трябва да има пряка подкрепа за бизнеса, който е засегнат от ситуацията с електроенергията, […]