Атанасов: Борисов да подкрепи втория мандат и да си стои в Банкя

NetNews

Много е важно какво ще се случи с първия мандат за съставяне на правителство и какво ще се прави с него. Бойко Борисов е в много неизгодна ситуация, защото иска да направи кабинет с ДБ и ПП и този парашут няма да му се отвори.

Toва заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред БНТ.

По думите му другият ход на лидера на ГЕРБ е да предложи правителство на малцинството, което да бъде подкрепено от ДПС. Борисов да върне първия мандат и да заяви готовност да подкрепи правителство, предложено с втория мандат на реформаторските сили. Ако президентът Румен Радев си спазва традицията, трябва да даде третият мандат на ДПС, посочи Атанасов.

„Борисов търси път, но като иска да причисли ГЕРБ към реформаторските сили, трябва да се съгласи да подкрепи втория мандат и да си стои в Банкя“, отсече Атанасов.

ДБ няма да подкрепят правителство на Бойко Борисов с първия мандат. „За първия мандат Борисов да си нареди пешките – не“, категоричен бе той в позицията си. По думите на Атанасов не е изключено да има нови предсрочни парламентарни избори през март месец догодина.

Според него може да има правителство и без участието на БСП.

Атанасов смята, че на служебното правителство му се е усладила изпълнителната власт. Той не изключва да се бави топката умишлено от страна на президента с връчването на мандатите за съставяне на правителство, за да се задържи по-дълго изпълнителната власт и още едно служебно правителство да бъде излъчено. Трябва редовно правителство, но не на всяка цена и да не е контролирано от Бойко Борисов, подчерта Атанасов.

Той е доволен, че 48-ото Народно събрание все пак е взел положително решение да окажем военно и военна-техническа помощ на Украйна. Кой подмами лидера на БСП Корнелия Нинова да вкара законопроекта за промени в Изборния кодекс за хартиената бюлетина, запита Атанасов.

По темата за сигурността и работата на МВР, Атанасов заяви, че силовото ведомство се нуждае от основен ремонт.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Скандал в Пекин! Заместник-управител на китайската централна банка е разследван за корупция

Заместник-управител на китайската централна банка е разследван по подозрения в „сериозни нарушения на дисциплината и закона“, съобщи антикорупционната агенция на управляващата Комунистическа партия, цитирана от световните агенции. Централната комисия не предостави никакви подробности за обвиненията срещу Фан Ифей в краткото изявление, публикувано онлайн. Фан е един от шестимата заместник-управители на […]