Атанасов: България стана държава на служебната власт

NetNews

„В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит над 3% в бюджета. Това е дясната мярка. В този бюджет трябва да има и социални мерки. Нашето обединение е дясноцентристко“, заяви Атанас Атанасов, който е кандидат за депутат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ и водач на листата в Кърджали.

Той подчерта, че най-късно утре ще бъде публикувана програмата на коалицията.

„Във вътрешнополитически аспект трябва да бъдат взети мерки в икономиката – цените, във външнополитически аспект трябва да бъдат предприети всички действия, за да бъде България пълноправен член на еврозоната и на Шенген“, каза Атанасов.

Според него „България е обрасла от проблеми и е наложително да се състави редовно правителство, което да започне да ги решава“.

„Ние сме държава на изтеклите мандати, държава на служебната власт. Служебната власт изкривява нещата, върху нея няма контрол. Тя трябва да е временна“, добави той.

Атанасов коментира и високия ръст на цените. „Има фактори, на които не може да се противодейства – войната в
Украйна. Тя драматично промени нещата в икономиката, в енергетиката“, каза той.

Мигрантската криза

„Има пробиви по границата, но това са наследени проблеми. Това заграждение, което е направено с европейски пари е абсолютно неефективно. Там се откраднаха пари“, каза той.

Според него са важни две неща, за да се подобри контролът по границата. “Тя трябва да бъде наситена с технически средства. Да се подобри обучението на личния състав, който работи по границата”, обясни Атанасов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Драганов: Инфлацията принуди хората да си харчат парите

На хората най-много влияе с кого пътуват и къде пътуват. При пътуванията не се замисляме толкова за цените, колкото самата цел на пътуването. Целта на пътуването е императив. В света се случват огромен брой пътувания. Пандемията тласна хората към пътуване, докато преди това имаше празни места в самолетите, сега няма […]