Атанасов обеща всяка седмица видео: Не съм искал да обидя никого!

NetNews

Атанасов обеща всяка седмица видео: Не съм искал да обидя никого!

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Атанас Атанасов коментира видеото, което предизвика силно внимание, свързано с рождения му ден.

„В петък Министерството на културата произведе голяма новина. 30 400 000 лв за Национален фонд култура са отворени за кандидатстване. Тази новина привлече 12 споделяния във Facebook. Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание, темата култура отново е на дневен ред.

Още по темата

10 апр 2022 11:35

45

9 апр 2022 11:55

205

Съжалявам, ако този стил на комуникация, е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата културата да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм.

И сега като имам вашето внимание, нека ви кажа какво успяхме да направим през първите 100 дни: 100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за НФЦ и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи въпреки лъжите на опозицията, нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по Норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народен театър.“

Атанас Атанасов обеща всяка седмица да споделя по едно видео и за следващата то ще бъде свързано с Национален фонд култура.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Евробарометър: Все повече българи осъзнават проблема с дезинформацията

Все повече българи определят дезинформацията като обществено вредна, отчита националният доклад за България в последния „Стандартен Евробарометър“, публикуван в петък. За 73% от българите дезинформацията е проблем както в национален план, така и за демокрацията по принцип (81%). Този ръст на отрицателните нагласи към дезинформацията поставя България близо до средното […]