Атанас Радев: Видяхме в същността му конфликта между Радев и Петков

NetNews

„Видяхме в същността му конфликта между президента и премиера. Това е един хроничен проблем в българската политическа система и не е нещо необичайно. На този етап това наслоява допълнително напрежение и за самата управляваща коалиция“.

Коментара направи пред БНР политологът Атанас Радев.

Според него „Продължаваме промяната“ са се еманципирали от Румен Радев и са поели ролята на „активни двигатели в коалицията“:

„България като част от европейското семейство няма как да остане безучастна към случващото се в цяла Европа, която помага на Украйна под една или друга форма. А българското правителство не може да излезе с ясна позиция какво се случва там. Заиграването в обществото на русофили и русофоби създава негативи за правителството.

Политологът посочи, че с визитата си в Украйна премиерът Кирил Петков допълнително изразява позицията на България, че подкрепя Киев:

„Въпросът за военната помощ касае и това, че западните ни партньори започнаха да говорят за превъоръжаване – смяна на дневния ред. Това задава едни други въпроси, свързани с отбранителната политика на Европа. Трябва да си дадем сметка и за по-глобалните въпроси, които касаят не само България, но и цяла Европа“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Няма да повярвате как изглежда майката на Ивелина Чоева (СНИМКА)

Майката на Ивелина Чоева определено предизвика бум в социалните мрежи. Като я видите, направо ще ахнете, защото начинът, по който изглежда, е изненадващ. Ето потвърждението защо често се пише, че приятелката на Сашо Кадиев има чудни гени. Двете с майка ѝ изглеждат повече като сестри, отколкото като майка и дъщеря. […]