Атомните централи в Русия увеличиха производството си с 5,3%

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Атомните електроцентрали в Русия, които са част от руската държавна корпорация „Росатом“, увеличиха производството на електроенергия с 5,3% през първите осем месеца на 2021 г., в сравнение със същия период на изминалата година.

Произведената атомна електроенергия е 142,9 милиарда киловатчаса. Това е с 1,2% по-висок резултат от балансовата цел на Федералната антимонополна служба на Русия, а като количество електроенергия се равнява на 1,7 милиарда киловатчаса.

Благодарение на експлоатацията на руските АЕЦ за първите осем месеца на настоящата година в страната е избегнато изпускането на емисии парникови газове в размер на повече от 70 милиона тона.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Партията на Трифонов се превръща в пречка, пишат в Германия

"Дойче веле" разказва как германски наблюдатели коментират събитията в България – Как германски наблюдатели коментират събитията в България В началото на своята статия във „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ отличният познавач на българската политика Михаел Мартенс обяснява, че главната цел на досегашните опозиционни партии е била трайно да отстранят от властта дългогодишния […]