Ахладова: Гласуване по пощата е много лоша идея

NetNews

Изваждайки прокуратурата от съдебната власт, тя без съмнение ще стане зависима, заяви правосъдният министър Десислава Ахладова в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" на Канал 3, цитирана от Епицентър.бг.

Има много въпроси за обсъждане преди да се проведат изборите. Самата ситуация изисква много разговори, гъвкавост. Трябва да сме много внимателни, за да не влезем в спирала на оспорване резултата от изборите, каза тя.

"Дава се възможност да има независимо разследване на главния прокурор. Този прокурор ще може да разследва главния прокурор, когато има обвинение срещу него, мандатът му ще бъде 7 години, което му дава и независимост", разясни законопроектът министърът.

"Електронните дейности в правосъдието е да можете от всяка точка на страната с електронен подпис да си вършите необходимите услуги, без да пътувате, губите време или да се заразите с COVID-19 в сегашните условия на пандемия", информира още тя.

"Надяваме се да се намали и натовареността на съдилищата", коментира още министърът. "Смятам, че президентът ще се консултира с правителството и партиите за дата за изборите, това е особено важно в сегашната ситуация на здравна криза", убедена е Десислава Ахладова.

"Гласуването по пощата да се приеме няколко месеца преди изборите е много лоша идея, без да говорим, че този начин на гласуване не е сигурен по отношение на манипулации и възможност за измами", изрази мнението си гостът.

"Смятам, че президентът ще се консултира с правителството и партиите за дата за изборите, това е особено важно в сегашната ситуация на здравна криза", убедена е Десислава Ахладова.

"Няма да прекарам празниците с моите родители, защото искам да ги предпазя, защото смятам, че това е отговорната позиция", сподели още тя.

"Аз ще се ваксинирам, за да предпазя себе си и близките си, трябва добре да се обяснят ползите от ваксините, за да се направи информиран избор", заключи Десислава Ахладова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дъждът обхваща цялата страна

След временно спиране, днес след обяд отново ще завали, като до вечерта дъждът ще обхване цялата страна, предаде Българската национална телевизия. По-значителни ще са в Родопите и Странджа. Минимални температури – от 0° до 5°, максимални – от 4°-5° в северозападните райони до около 10° в източните. В планините ще […]