Багата се завърна в UFC с победа

NetNews

Благой Иванов – Багата спечели драматично първата си битка в UFC от над 2 години насам, завръщайки се триумфално в клетката след редица контузии. Българският боец се пребори и получи единодушно съдийско решение (29-28, 29-28, 29-28) срещу Маркос Рожерио де Лима на голямата галавечер UFC 274 и зарадва феновете на ММА у нас.

След като в предишните си битки имаше противоречиви отсъждания от съдиите и много близки записани загуби, този път Багата получи необходимия тласък в първия си двубой от четирите в новия му договор с UFC. Той вече е със статистика 3 победи и 3 поражения в най-голямата ММА организация, като за последно преди днес отстъпи на Аугусто Сакай през май 2020-а.

Де Лима пробваше всякакви кикове от самото начало – хайкик, лоукик, преден кик, а накрая от цялата поредица нацели Багата в слабините и се наложи лека пауза, за да може българинът да се съвземе. След този момент бразилецът се впусна напред с комбинации от леви и десни крошета, които не намериха целта.

Дясно кроше в главата на Багата при 2:50 минути преди края се очерта като най-опасното изпълнение на Де Лима, а впоследствие той добави още едно ляво в целта. Кръв започна да тече от челото на българина, който пласира два добри леви прави в опита си да преобърне хода на битката.

Тежък лоукик понесе Багата в последните 20-ина секунди, след което и едно ляво кроше, за да стане съотношението в статистиката 23-8 за бразилеца за първия рунд.

Иванов бе вкарал съперника си в клинч край клетката в края на първия рунд, но без да направи нищо съществено в него, като упражнението се повтори в началото на втората част. За съжаление, Багата получи ляво кроше в главата при размяна, а секунди по-късно той беше агресорът и нарани Де Лима със същия удар, но бразилецът се спаси от напрежението с влизане в клинч.

Две поредни леви крошета на българина съживиха публиката, при което двамата започнаха да правят размени и да се разклащат, изразходвайки енергия. Бразилецът сякаш получи по-тежките удари в рунда и започна да диша доста по-тежко, а две минути преди края двамата се отдадоха на клинч. Иванов пласира няколко леви прави, но без опустошителна сила, след което Де Лима контрира с кроше и сирената избави и двамата от още изразходване на сили в рунда.

Багата вкара ляв прав и дясно кроше, които провокираха бразилеца да търси спасение с клинч в началото на последните 5 минути. Българинът беше притиснат до оградата, но опита да осъществи гилотина, която обаче не се получи и реферът Марк Годард разтърва бойците.

Битката се провеждаше изцяло до оградата и Иванов успя да се превърти и да притисне опонента си, нанасяйки някой и друг удар. Очевидно бе, че и двамата нямаха много сили за последните две минути и разменяха единични крошета, търсейки нокаут, но мощта се бе изпарила. Багата все пак нанесе две добри попадения, но Де Лима осъществи тейкдаун в последните секунди, макар и да не се възползва от него и само да беше изправен след сирената.

В края на срещата статистиката показваше 65:45 значими попадения в полза на бразилеца, но въпреки това съдиите отсъдиха единодушно за Иванов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Перник остава без топла вода от 9 до 13 май

Перник остава без топла вода за времето от 9 до 13 май. Топлоподаването се спира заради присъединяването на изградената когенераторна инсталация към магистрален топлопровод, съобщиха от местната Топлофикация, предаде БНР. Новоизградената инсталация включва три когенератора, които ще работят на природен газ. Технологията е част от процеса на трансформация на „Топлофикация […]