Базови съвети как да намалим разхода на гориво

NetNews

Разходът на гориво на автомобила тревожи много автомобилисти, тъй като пряко се отразява на портфейла на собственика, особено сега, когато бензинът и дизелът вече гонят 2.5- лв. Доказано е, че агресивното шофиране може да увеличи разхода на гориво с до 15%, а използването на неподходящо двигателно масло с до 10%.

За да се научите как да пестите гориво, трябва да започнете да шофирате без резки ускорения и спирания. Препоръчително е къщо да се използва само висококачествено гориво и в никакъв случай да не се намалява октановото число. Трябва да се спазва, това, което е посочено от производителя.

Задължително е и да сменяте свещите и филтрите своевременно. Трябва да се помни, че амортизиран акумулатор задържа по-зле заряда и отнема повече време за зареждане. Когато електрониката види нисък заряд на батерията, тя се опитва да достави повече гориво, за да завърти генератора по-бързо и по този начин да попълни заряда на батерията по-бързо.

Ниското налягане в гумите увеличава съпротивлението, което от своя страна увеличава разхода на гориво. Неправилните размери на гумите се отразяват негативно на разхода. Правилото е: помпайте гумите с една десета над преписанието – но не с повече.

Струва си да се отбележи, че разходът на гориво може да бъде повлиян и от отворен покрив, прозорци, багажник на покрива, допълнително оборудване, климатик и дори от мощна аудио система, която претоварва генератора.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 4 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стефан Янев към военните ни контингенти: Вие сте посланиците на България

Министърът на отбраната и бивш служебен премиер Стефан Янев заедно с началника на отбраната адмирал Емил Евтимов поздравиха националните командири на българските военни контингенти в Косово, Ирак, Мали, Босна и Херцеговина. На пресконференция в Министерство на отбраната, Янев пожела на всички военнослужещи, които изпълняват задълженията си в обстановката зад граница […]